oktober 2013

oktober 2013

maandag 16 december 2013

Info botanker.

16 december.

Gisteravond hadden we een heerlijk indonesisch etentje! Voor wie hier niet bekend mee is, de gerechten bestaan merendeels uit gestoofd vlees. Dit is heerlijk gaar en dus voor mij heel goed te eten. Nadeeltje is dat de draadjes van het vlees ongelooflijk tussen de brackets kunnen kruipen, en dat je dat er niet aan tafel tussenuit kunt peuteren;) Kwestie van de druk op de tanden negeren dus.

Vandaag kreeg ik een reactie van een lotgenoot op mijn blog over het plaatsen van een botanker.
Deze gaf aan dat het plaatsen op zich niet zo vervelend is als wel de zwelling achteraf. Tips zijn om direct met de pijnstilling te beginnen tegen napijn en om te koelen tegen de zwelling. Ik heb inmiddels op internet wat patiƫnteninfo gevonden over deze ingreep. De zwelling schijnt na 2 dagen het hevigst te zijn, in mijn geval dus een mooi begin van het nieuwe jaar!
Een botanker wordt onder het tandvlees vastgezet op de kaak, het haakje steekt uit het tandvlees, zodat er een elastiekje of veertje aan vastgehaakt kan worden.

                                         
                                                
                                       

Geen opmerkingen:

Een reactie posten